Het schiereiland Kintyre 2017

Na ons verblijf op Arran, namen we op vrijdag 4 augustus in Lochranza de ferry M.V. Catriona naar Claonaig op het schiereiland Kintyre. Na een half uurtje varen over de Kilbrannan Sound, hadden we nog een autorit van anderhalf uur voor de boeg naar het uiterste zuiden van dit schiereiland, naar de "Mull of Kintyre". We wilden zelf het strand eens bekijken waar Paul McCartney en zijn groep Wings in 1977 de gelijknamige song hadden opgenomen. In elk geval heeft Paul McCartney wel gewoond in Kintyre (in de High Park Farm), maar deze ligt niet vlakbij de "Mull", maar halverwege tussen de oost- en westkust, in de buurt van de A83 tussen Campbeltown en de Machrihanish Dunes. De glooiende landschappen van de Mull of Kintyre hebben een ongelooflijke schoonheid, met weidse vergezichten waar de zee nooit veraf is. Mull of Kintyre is effenaf……..geweldig.
Je kon vanaf de parking nog wat verder wandelen naar de vuurtoren, maar dat hebben we niet gedaan wegens de lange wandelweg en mijn slechte knieën.
We verbleven in Campbeltown (in het Braefoot Guest House), de gelijknamige whiskystreek met zijn distilleerderijen Glen Scotia en Springbank/Glengyle.

Deel deze pagina