Barra (Barraigh) tot Harris (Na Hearadh) 2016

Onze trip startte op 30 juni 2016 om elf uur in de voormiddag.  Op 16 juli rond het middaguur waren we terug thuis.
De fotoreeks begint bij ons vertrek in België naar IJmuiden voor de overtocht naar North Shields bij Newcastle.  Van Newcastle reden we direct dwars door Northumberland en Schotland naar Oban aan de westkust voor de ferry naar Castlebay op één van de onderste eilanden van de Buiten-Hebriden: Barra.
Met de fiets hebben we het met een causeway verbonden eilandje Vatersay bezocht en natuurlijk Barra zelf. Op het muzikale en katholieke eiland Barra hebben we een rondje van het eiland gedaan, met een onvergetelijk bezoek aan Barra Airport, waar het strand als runway fungeert. 
Barra is een bezoek méér dan waard en we gaan zeker nog eens terug!
Na het eiland Barra namen we de ferry M.V. Loch Alainn naar het eiland Eriskay.
Eenmaal in Eriskay "aan land" namen we de causeway naar South Uist om via Benbecula het plaatsje Lochmaddy (Loch nam Madadh) te bereiken voor ons B&B, maar niet zonder eerst even een stop te maken in de pub "Am Politician".  De naam van deze pub komt van "SS Politician", een cargoschip met een lading whisky (264.000 flessen), dat vergaan is voor de kust van Eriskay. De film "Whisky Galore" uit 1949, met een remake in 2016 gaat hierover.
Vanuit Lochmaddy bezochten we Barpa Carnish, Baleshare & Berneray Island. Vanuit Berneray namen we nadien de ferry MV Loch Portain naar het eiland Harris (Na Hearadh).
Isle of Harris heeft diepe baaien en hoge bergen die dramatisch aandoen. Je kunt hier makkelijk zien waar ze de inspiratie voor de prachtige Harris tweed opdoen.
Vanuit de haven van Leverburgh maakten we een toertje langs de westkust met de stranden West Beach en Seilebost. Ons einddoel was ons B&B in Balallan (gebied The Lochs) op het méér noordwaarts gelegen en met Harris verbonden eiland Lewis.
Deel 2 toont onze belevenissen op het eiland Lewis (Eilean Leòdhais).

Deel deze pagina