Wandel- en fietstoerisme rond de Oeterbeek

In 2007 maakte ik een toeristisch filmpje over het wandel- en fietstoerisme rond de watermolens van de Oeterbeek. Dit is een 15 minuten durend fragment uit deze film, die in totaal 56 minuten duurt. Liefhebbers kunnen hem bij mij bekomen op DVD.
Als kind leerde ik de Oeterbeek al kennen, want als ik tussen mijn grootouders aan moederskant (Mathieu en Stieneke Coolen-Vandebroek van Café De Smid) naar mijn grootouders aan vaderskant (Jentje en Bet Henkens-Gerits) fietste, moest ik bij de Leverenmolen over de brug van de Oeterbeek. En zoals in het boek van "De Witte" (Ernest Claes), was deze beek ook ons zwemdomein tijdens de warme zomers.

At the Sittard War Cemetry (10 september 2010).

Een Royal British Legion kransneerlegging op het oorlogskerkhof van Sittard door de betreurde Thomas Winters (1935-2013). De piper: William Taylor.
Thomas zijn legereenheid was "The Cameronians". In de tweede wereldoorlog hebben veel Cameronians het leven gelaten bij gevechten in de grensstreek. Op dit kerkhof liggen heel veel Cameronians begraven.

To a mouse (2011) door Janny Henkens

Op het jaarlijkse Burns Supper van de Ellon RBL Pipes and Drums in 2011 mocht ik "To a mouse" opvoeren.

Address to a haggis (2011) door James Leask

"Address to a haggis" is een gedicht van de nationale Schotse dichter Robert Burns, dat steeds gedeclameerd wordt op de jaarlijkse herdenkingsmaaltijd, het zogenaamde "Burns Supper", dat steeds plaatsvindt rond 25 januari, de geboortedag van de bard. Op zaterdag 29 januari 2011 werd dit gedicht met veel verve voorgedragen door de toenmalige Drum Major van de Ellon & District Royal British Legion Pipes and Drums, Mr. James Leask.

De Forvie Sands in 2007 (Newburgh, Aberdeenshire)

Een aanrader om eens te doen. Het natuurreservaat "barst" er tegenwoordig van de zeehonden.

Ellon RBL Pipes & Drums (2013)

Onze vrienden van de Ellon & District Royal British Legion Pipeband tijdens een Pipe Band competitie in 2013.

Winterweer in Ellon (2011)

Dat er in Schotland nog een laagje sneeuw kan vallen is hier duidelijk te zien.

Deel deze pagina